Coaching

Coachen – klankborden – spiegelen

Plotseling gaan de dingen niet meer als vanzelf. Er gaat energie verloren of je loopt tegen een loopbaan- of samenwerkingsvraagstuk aan.

Dan past coaching bij een ervaren begeleider/mediator, die helpt de situatie te doorgronden en van nieuw perspectief te voorzien. Deze helpt je zicht en greep te krijgen op:

  • Denkpatronen en emotionele reflexen, die voor onvrijheid en vervreemding zorgen.
  • Je eigen idealen, drijfveren en verlangens, als inspiratiebron voor de wereld die jij wilt helpen creëren.

Anders kijken, meer zien.

Coachen betekent in onze visie vooral het stellen van de goede vragen, aandachtig luisteren en iemand bekrachtigen in zijn of haar hartkeuzen. Op weg naar een leven met hart en ziel dat niet alleen vult maar ook vervult. Tijdens een (kosteloos) kennismakingsgesprek wordt bepaald hoe de aanpak zal zijn, inclusief afspraken over de frequentie en tijdsduur van het contact.

Also available in English

Neem contact op

Therapeutische begeleiding

Soms is er slechts een extra duwtje in de rug nodig om de stap naar een hoger niveau van functioneren te kunnen maken. Complexer wordt het wanneer de problemen dieper verankerd liggen in de persoonlijkheid. Dan kan onze arts-psychotherapeut Henk Pijning ingeschakeld worden.

Een snelle, op maat gesneden, behandeling voorkomt dan veel ellende en ziekteverzuim. Zo nodig kunnen als onderdeel van de begeleiding psychofarmaca worden voorgeschreven. Dit heeft als voordeel dat de klachten vaak snel verminderen. Behalve de enorme opluchting die dit geeft voor de cliënt, verloopt het therapeutische proces daarna ook gemakkelijker. Door middel van de medicatie wordt een deur geopend die, in combinatie met de juiste therapie, open blijft, ook na het staken van het gebruik.

Also available in English

Neem contact op